Vad kan man göra i St Tropez?

Frågan verkar märklig för den som känner till en av världens mest glamorösa semesterorter. Vi talar förstås om St Tropez dit allt vackert dras som glimrande metallbitar till en magnet. Det här är en ort som många associerar med lyxliv och det kan vara en upplevelse att sitta på ett utecafé och bara titta på andra som har tagit sig till samma plats från världens alla hörn.

Shopping

I hamnen så finner man de exklusiva butikerna som kan vara riktigt kul att besöka oavsett om man har tänkt köpa något eller inte. Om man tar sig lite längre in i staden så blir det lite mindre turistigt och det kan vara bra att tänka på om man är intresserad av lokal shopping. Det är få ställen där butiker huseras i så charmiga byggnader som i St Tropez där man strövar längs smala gator med ljusbruna hus på varje sida.

Sol och bad

Kommer man under sommarmånaderna så är bad givetvis något som står högt upp på önskelistan. Man kan finna en strand att ge sig på utflykt till eller ta sig ut med båt för att bada längs kusten. Franska Rivieran är full av smultronställen för sol och bad så ta reda på vad som kan tänkas vara av intresse för att besöka så många av dessa som möjligt. Sol får man förstås gott om överallt i staden så man måste inte komma hit för att bada. Under vår och höst så kan det vara skönt att bara få njuta lite extra av värme som vi kan drömma om i Sverige.

Sport

Varmt och behagligt vatten innebär förstås att man kan pyssla med en hel del vattensport. Segling, vattenskidor och scooter är roliga aktiviteter som man finner utanför St Tropez och man kan givetvis få hjälp av instruktör för att lära sig hur det hela går till.

För kultur så kan man alltid besöka Musee de l’Annonciade som bjuder på konst och så finns det urgamla fortet Citadelle från vilket man ser ut över staden och havet. Perfekt val för promenad för den som tycker att det räcker som sport under semestern. Och vill man nu efter denna artikel åka till Saint Tropez så kan vi rekommendera er att besöka Saint-Tropez.se för yttligare information.

This entry was posted in Mer om Malta. Bookmark the permalink.

Comments are closed.