Restauranger

Det största utbudet av restauranger finns kring Saint Julians och Sliema. Maten är generellt sett god, men ibland inte så smakrik. Man ska inte förvänta sig någon extraordinär service när man äter i turistområdena.

I Malta har vi restauranger från världens alla hörn. Generellt sett så är maten mycket influerad från Italien men även England. Det finns ett antal inhemska restauranger som serverar Maltesiska rätter, som till exempelvis kaningryta vilket är nationalrätten. I och med närheten till Italien så blir det en självklarhet att det även finns ett stort utbud av det Italienska köket. Man kan även hitta en del kinesiska restauranger i Sliema och Saint Julians.

Tre riktigt bra restauranger på Malta

Buffalo Bill

En dyrare restaurang som är ett måste att äta på om du gillar grillat kött. Kockarna på denna restaurang vet hur man tillagar kött, minst sagt. Ca 25 EUR för en kötträtt, och då ingår sallad, bröd, vitlöksbröd och du kan välja mellan klyftpotatis/pomfritt/bakpotatis/maltesisk bakpotatis.

La Rive

La Rive är en medelklass restaurang som serverar det mesta, och gör det riktigt bra. Placerad precis vid strandpromanden i The Strand. Inte mycket mysfaktor, men maten kompenserar upp detta.

Amigos

Amigos är ett trevligt hak, med vilda västern influenser. Här äter du god mat till mycket låga priser,  väljer du den mindre storleken kan du komma undan med 3.50 EUR för en måltid. De serverar allt från hamburgare och pizza till orientialiska rätter och sallader. Amigos finns i både St Julians och Sliema.

Comments are closed.