Boende på Malta

Vare sig du reser till Malta på semester eller bestämt dig för att flytta till Malta är det billigt att bo på Malta. Nu ska vi här på maltaresor.com visa dig hur du kan bo Malta och vad boendet kostar både när det gäller semesterboende och långtidsboende.

Semesterboende på Malta

Guesthouse

Ett guesthouse är riktigt billigt och bra alternativ för dig som inte är så kräsen och vill bo i ett enkelt men charmigt rum. Ett hyfsat dubbelrum kostar från 250 kr/natt för två personer och ett enkelrum kan du få tag på för drygt 200 kr/natt.

Hotell och lägenhetshotell

På Malta finns det både riktigt billiga och dyra hotell, men även de billigare hotellen ger dig de faciliteter du behöver.  Tillgång till internet finns också, men det finns fortfarande många hotell som inte erbjuder WIFI på rummet.

Du kan hyra ett dubbelrum från 1300 kr/vecka och då får du ändå tillgång till faciliteter som minibar, luftkonditionering, kassafack och kabel-TV. Om du är villig att betala dubbelt så mycket för ditt boende kan du ta in på ett riktigt bra hotell. Observera att priserna kan vara lite högre under högsäsong, det vill säga under juli – augusti.

Långtidsboende på Malta

Om ni har tänkt stanna på Malta i 6 månader eller längre är det enkelt att hitta ett billigt långtidsboende. Om du vill hyra ett hus eller en lägenhet kontaktar du en mäklare på Malta som kan visa dig bostäderna du är intresserad av.

Precis som på alla andra platser i världen finns det ingen övre gräns för vad ett boende kan kosta på Malta. Du kan hyra en stor villa med pool för 10 000 Euro i månaden om du så vill. Det finns emellertid riktigt billiga och bra långtidsboenden på Malta. Det billigaste vi har sett här på maltaresor.com är en tvåa för 40 Euro i månaden. Ja, det är sant, men mäklaren hade inte ens en bild på lägenheten så vi antar att du bör undvika ett sånt billigt boende, men för 2000 – 5000 kr/mån kan du lätt hyra en fin lägenhet med 2 – 3 sovrum relativt centralt.

Ett hus med 4 sovrum brukar kosta från 5000 – 6000 kr/mån och uppåt, men om du vill ha pool kostar det nästan alltid över 10 000 kr/mån på ön Malta. Om du vill bo på Gozo (ön strax norr om huvudön) är det mycket billigare. På Gozo kan du hyra ett schysst hus med 4 – 5 sovrum och pool från 4000 kr/mån, det är riktigt billigt det.

Tänk på att du alltid måste lägga en deposition när du hyr ett långtidsboende på Malta. Depositionen brukar motsvara 1 – 3 månadshyror, dessutom får man normalt betala en avgift som motsvarar en halv månadshyra till mäklaren i arvode.

Comments are closed.